Einde alweer in zicht... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van pim vreeze - WaarBenJij.nu Einde alweer in zicht... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van pim vreeze - WaarBenJij.nu

Einde alweer in zicht...

Door: Pim

Blijf op de hoogte en volg pim

11 Maart 2006 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal,

Het is weer een tijdje geleden, dus vandaar weer even een berichtje van mij. Het gaat uitstekend met mij. Zelfs op de ZOO is er vooruitgang te zien. OK je moet het niet bekijken over een half jaar, maar er is zichtbaar iets veranderd en ben nog hard bezig. Tot kort geleden was het alleen verslagen en inventarisaties schrijven, maar dankzij de nieuwe directeur kunnen we ook iets in de praktijk brengen. Al is het niet veel, het is beter dan niets.
HET HEK IS AF!! Haha, ja echt waar.

Verder gaat alles z’n gangetje op de ZOO, dezelfde narigheden komen voor. Het vlees probleem voor de roofdieren heb ik proberen op te lossen door alle slagerijen aan te schrijven. Echter alleen wat botten werden aangeboden. Nu hebben we een slagerij gevonden in lelydorp die 1 tot 2 koeien per week wil aanbieden aan de ZOO. Het zijn dieren die niet voor menselijke consumptie gebruikt mogen worden.
Hier ben ik mee akkoord gegaan met de voorwaarden dat er goed slacht materiaal wordt aangeschaft. De op heden gebruikte methode staat me namelijk niet aan.

Zaterdag de vierde zijn we op pad geweest met het stagebureau. De kosteloze trip begon in Paranam. Daar zijn we op de boot gestapt en gevaren naar Overbridge. Dit is net als whitebeach een wit strand met rieten hutjes aan de rivier. Na hier een half uur te hebben gelopen en een paar Borgoe-cola’s op zijn we verder gevaren naar de koffieplantage, toredo. Hier hebben we een boswandeling gemaakt waarna de groep terugkeerde om te gaan koken. Wij, Yvon en ik, zijn doorgelopen door het bos. Met een kapmes je pad maken.
Echte rimboe dus!
Een hoop geluiden, de grote bomen en een grote slang in het dichte bos waren bijzonder mooi. Vervolgens hebben we roti gegeten, echt lekker, lekker echt.
Na wat hangmateren en zwemmen in de rivier zijn we weer teruggekeerd naar Paramaribo.

Een paar dagen later kwam ik de eigenaar van deze plantage weer tegen. Hij is namelijk ook de eigenaar van de grootste kleuterschool in Suriname. En die waren op bezoek in de Paramaribo ZOO. Hij nodigde me uit om een dag mee te gaan naar de plantage en dan zouden we het hele bos uitkammen. Het zou dus erg veel lopen worden. Maar reken maar dat je dan veel tegenkomt. De bedoeling is om alle houtsoorten in kaart te brengen. Dit omdat er veel houtroof plaatsvindt. Het lijkt me super om mee te gaan, maar ik moet nog even kijken of ik dat geregeld krijg op mijn stage. ’s Avond sta ik namelijk op de kinderboekenweek beurs. Spullen en informatie verkopen voor de ZOO.

Wie mij trouwens wil spreken moet me maar aanmelden op skype of msn, dat hebben we tegenwoordig. Meestal ben ik ’s avonds (voor jullie ’s avonds laat) online.

Verder ben ik woensdag en donderdag weer in Nickerie. Dan is het namelijk Phagwa. Bijzonder om mee te maken. Een Hindoe feest met verf gooien, branden en ik zie allemaal wel. Ik vroeg vrij voor die dagen en de directeur zei me dat ik die dagen erna ook maar beter thuis kan blijven. Ik zou vies zijn en stinken als ik terug kom.
Ik ben weer benieuwd.

Gisteravond ben ik, na het eten van roti (mijn lievelingseten), naar het wedstrijd zwemmen van Evelyn gaan kijken. Haar ploeg is tweede geworden. Gefeliciteerd! En daarna zijn we naar Touché discotheek gegaan en vervolgens naar starzz tot BAM. De disco's zijn hier inderdaad open tot bam, totdat er niemand meer is.

Ik heb trouwens nog veel meer plannen, maar ik ben bang dat ik daar allemaal geen tijd meer voor heb. Maar ja, we zien allemaal wel hoe het loopt. Wij leven hier op de dag van vandaag en denken niet aan de toekomst. Let op! Ik heb me aangepast aan de Surinaamse mentaliteit.
En over tijden, hier is het ’t Brabantse kwartiertje + het Surinaamse kwartiertje = altijd een half uur te laat. Haha

Ah over anderhalve maand ben ik alweer thuis. Houden jullie het nog even vol?
Nog even goed berichten op mijn site, he?

Vele groeten!

Dagdag, Pim

• 12 Maart 2006 - 14:03

TJ:

Hey pimmie,
    het gaat allemaal goed zie ik!! Wij hebben thuis nog steeds geen internet..ik hoop dat we het hebben als je terug bent...:P. Heel veel plezier met je tocht door de rimboe!! Maar dat zal wel lukken.. Ik spreek je snel weer op Skype!
    xx TJ

• 13 Maart 2006 - 08:55

Floortje:

Hey Pim!
    Gezellig dat je weer een bericht hebt getypt! Het einde is dan wel in zicht, maar er is nog genoeg tijd om te genieten en op pad te gaan! Maak er nog wat moois van! Hier gaat alles verder goed. We zijn al bijna klaar met klussen. Heb een paar mooie foto's gemaakt, ook van de stallen, de honden en de vrachtwagen. Ben van plan ze vanmiddag op de computer te zetten, en ik stuur je dan een mailtje hoe je ze kunt bekijken! Komt helemaal goed dus. De groetjes van iedereen hier en tot mails he!
    xxx Floortje

• 13 Maart 2006 - 11:29

Tante Inge:

hoi pim,
    het was wel weer een pracht verhaal, wil je nog wel terug, je beleeft daar zo veel dat je er misschien nog wel een half jaar er aan kan plakken,
    maar je moet maar zo denken dit nemen ze mij niet meer af, en dan zal je wel weer heel erg moeten wennen aan het degelijke nederlandse gebeuren. bij ons is alles goed, armanda gaat samen wonen in leiderdorp in haar flat met rob. dit is een jongen van de halo en geeft les op vmbo. maar studeert nu verder voor sport mangement.
    we worden ook weer opa en oma bij wendela komt nummer drie, zo zie ook hier gebeuren leuke dingen over twee weken gaat de caravan weer van stal en na de pasen de boot weer.
    pim het gaat je goed. groetjes van ome wim en tante inge

• 13 Maart 2006 - 14:53

Herman & Rian:

Hoi Pim,
    Ja bijna thuis!
    We waren benieuwd of je het mailtje van ons ontvangen hebt?
    Tot in mei!

gr. Herman en Rian Withuis